Ladda ner vår broschyr

Ladda ner vår broschyr

ÄNNU MER REFORMHUS

info@reformhus.se

+46 (0)451 70 50 20

FÖLJ OSS

Title Image

Aktuellt

Villa K

Villa K i Nacka utan för Stockholm är klar och ägarna njuter av livet i denna arkitektritade villa från Reformhus.

Huset är beklätt med en stående träpanel och får en tyngre bas genom att panelen svartmålats i bottenvåningen. Övrig panel är Kebony, vilken grånar med tiden och smälter fint in med naturen.

Längs hela fasaden mot sjön löper ett trädäck med solläge från tidig morgon till sen kväll. Fönsterpartier i söderläge skyddas av en spaljé med svartmålad smidesstomme och trälameller. Spaljén skuggar delar av trädäcket sommartid när solen står som högst. Vintertid, när solen ligger lägre, når strålarna in under spaljéns tak. Fönster och dörrar är mörkt grå och smälter fint in med träpanelen.

Byggnadskroppen följer tomtens topografi genom att den knäcker i en 45 gradig vinkel. Entré, gästrum, kök och matplats ligger på samma nivå. Härefter trappas bostaden ner för att följa terrängen vilket skapar ett vardagsrum med 4 meters takhöjd en halvtrappa ned.

Ort: Nacka

Yta bostad: 240 kvm

Arkitekt: Daniel Lindberg, Emma Nilsson