Ladda ner vår huskatalog

Ladda ner vår huskatalog

ÄNNU MER REFORMHUS

info@reformhus.se

+46 (0)451 70 50 20

Bygg ditt hus som byggsats

Stommonterat eller bygga själv

När du bygger ditt hus med oss har du full frihet att själv välja hur mycket du vill ha hjälp med och hur mycket du vill göra själv. Kanske vill du ha ett nyckelfärdigt hus, har redan kontakt med en lokal entreprenör, eller så har du själv byggkunskaper som du vill utnyttja.

För oss är det en självklarhet att kunna erbjuda våra kunder flexibla lösningar för entreprenaden. När du köper ett hus från oss är det helt upp till dig vad du vill ha hjälp med, och vi erbjuder allt från endast tillverkning och leverans till totalentreprenad.

Om du redan har en entreprenör som bygger huset åt dig, eller om du vill bygga huset själv, tillverkar vi delarna i vår fabrik och levererar dem till dig. Vår tillverkningsmetod med reglar som limmas och skruvas fast direkt i isoleringen garanterar fuktsäkra komponenter som enkelt kan sättas ihop på plats.

Vårt val av isoleringsmaterial, PIR, gör att de färdiga stommarna blir lätta, vilket så klart är en stor fördel vid transport och hjälper till att hålla kostnaderna nere. Det gör också att huset kan byggas med tunnare väggar, vilket ökar den faktiska boytan.

Flexibla hustillverkare med effektivt system

Reformhus är ett självklart val för den som söker flexibla hustillverkare. Hos oss kan du själv välja om du vill använda dig av en av våra färdigritade husmodeller eller om du föredrar arkitektritat. Tack vare vårt smarta byggsystem blir det möjligt att utforma huset precis som du önskar, utan att det innebär fördröjd leverans eller krångliga specialanpassningar.

Många söker idag efter flexibla hustillverkare som möjliggör en effektiv och snabb byggnation samtidigt som huset uppfyller höga krav på komfort och en byggnad som blir energieffektiv. Detta utgör grunden till vårt sätt att bygga och du har med vårt byggsystem helt fria händer att själv välja hur ditt hus ska se ut både utvändigt och invändigt. När du bygger med Reformhus så kan du fritt välja material på tak och fasad och invändigt är det bara fantasin som sätter gränserna för hur du vill ha det. Kort sagt – vi är flexibla hustillverkare som vill att du ska få ett hus som passar just dig och din livsstil.

Byggsats för hus gör jobbet snabbt och enkelt

Att bygga hus i form av en byggsats med färdiga sektioner är ett effektivt, snabbt och enkelt sätt att bygga hus på. Genom att stora delar av byggnaden kommer på plats på bara några dagar så blir resten av arbetet enklare. Det enda som behövs är en grund dit man har dragit fram anslutningar för el, VVS och dylikt. Därefter är det fritt fram att arbeta i lugn och ro för att färdigställa resten av byggnaden. Genom att taket och väggarna redan är täta spelar det ingen roll vad det är för årstid och jobbet kan göra bit för bit utan stress.

Stommonterad byggsats – bygg en del själv

Stommonterad byggsats är en populär entreprenadform som innebär att våra montörer sätter upp stommen till huset och genomför en tryckprovning. En tryckprovning är ett sätt att kontrollera tätheten i ett hus genom att mäta hur mycket luft som läcker genom husets klimatskal. Arbetet tar bara ett par dagar, och därefter har du en klimatsäker stomme och kan bygga färdigt resten av huset själv.

Allt du behöver veta

Vad är PIR? Är det dyrt att bygga ett lågenergihus? På vår FAQ-sida hittar du svaren på de vanligaste frågorna om våra hus och vårt byggsystem.

Fler entreprenadformer

Att bygga helt själv eller välja stommonterad byggsats är bara två alternativ du har att välja bland när du köper ett hus från oss. Självklart kan du även anlita oss för att bygga ditt hus nyckelfärdig,  eller så kommer vi fram till en annan lösning som passar dig. Vi samarbetar med leverantörer och entreprenörer över hela Sverige och kan se till att du får precis den hjälp du behöver på plats när stommen väl är levererad.

Redan på planeringsstadiet kan någon av våra arkitekt hjälpa dig med ritningar och att överföra dina visioner till handfasta ritningar. Alternativt väljer du ett färdigritat hus ur någon av våra husserier. Oavsett hur du vill gå till väga ser vi till att du får precis den service och kvalitet som behövs för att kunna bygga ett fuktsäkert och energieffektivt hus.

Bygga 1-planshus

Det finns många goda skäl att välja ett 1-planshus när du ska bygga nytt. Det som får de flesta att välja ett 1-planshus är antagligen bekvämligheten i att slippa ha en trappa som man måste springa upp och ner i för att ta sig mellan rummen. Av den anledningen är 1-plansvillor populära bland äldre. Men även för många barnfamiljer har 1-planshus visat sig vara lockande, eftersom man som förälder slipper oroa sig för att små barn ska trilla i trappan, eller ut från ett fönster på andra våningen.

Men att bygga enplanshus har fler fördelar än så. Om man tittar exteriört ser man att den lägre höjden gör att hustypen passar extra bra i en platt omgivning, där det inte finns så många höga hus intill. Ett alltför högt hus i ett annars flackt landskap kan se otympligt och överdimensionerat ut, medan enplanshuset smälter in bättre i landskapet. Vidare kan man med endast ett plan experimentera betydligt mer med utformningen av taket. Ett vanligt exempel är pulpettak, där man kan utnyttja de högre delarna av taket för att få mer rumshöjd inne i huset. På samma sätt ger ett vanligt sadeltak en ljus och fin rymd i mitten av huset, där man då kan placera vardagsrummet.

Att bygga 1-planshus kräver eftertanke vid planlösningen

Avsaknaden av trappa gör att allt i huset finns samlat på ett och samma plan. Detta innebär dock i sin tur att man när man bygger ett enplanshus behöver tänka lite extra på planlösningen. Hur ska sovrummen ligga för att minimera direkt ljusinsläpp och samtidigt vara så insynsskyddade som möjligt? Hur ska man göra för att bostaden inte ska kännas utspridd och som att det blir långt mellan rummen?

Vi hjälper dig gärna att ta fram ditt drömhus i ett plan utifrån dina skisser eller beskrivningar, men erbjuder även färdigritade hus med den entreprenadform du själv önskar. Som alltid i våra hus har våra isoleringslösningar med tunna men välisolerade och fuktsäkra väggar tillåtit arkitekterna att jobba med mer boyta utan att huset brer ut sig för mycket på tomten, något som annars kan vara ett problem i enplansvillor, där varje ökad kvadratmeter boyta betyder en extra kvadratmeter av tomten. Kontakta oss så berättar vi mer!