Ladda ner vår huskatalog

Ladda ner vår huskatalog

ÄNNU MER REFORMHUS

info@reformhus.se

+46 (0)451 70 50 20

Bygg smartare med Reformhus

Prefabputsade väggelement

Vi är stolta över att presentera vårt banbrytande byggsystem i samarbete med Weber, som möjliggör tillverkning av putsade väggelement direkt i vår fabrik. Detta innovativa system erbjuder en rad fördelar jämfört med traditionella byggmetoder, inklusive högre energieffektivitet, förbättrad produktkvalitet och effektivare logistik. Genom att optimera tillverkningsprocessen i en kontrollerad miljö kan vi säkerställa en hållbar och kostnadseffektiv lösning för alla typer av byggnader.

Varför välja prefabputsat?

ENERGIEFFEKTIVITET - Vårt system erbjuder energieffektiva väggelement med låg vikt per m², vilket underlättar transport och montering.

EFFEKTIV LOGISTIK - Genom effektivisering av leveranser och möjlig lagerhållning kan transporterna optimeras, vilket sparar tid och pengar.

KONTROLLERAD PRODUKTION - All putsning sker i en kontrollerad miljö i fabriken, vilket garanterar en jämn och hög kvalitet oavsett väderförhållanden.

LÄGRE BYGGKOSTNADER - Prefabputsade väggar påskyndar hela byggprocessen och minskar behovet av dyra byggställningar.

Tekniken bakom vår prefabputs

Väggarna putsas liggande i vår fabrik och vi använder speciellt framtagna putsramar i alla öppningar och sidor för bättre precision. Vårt automatiserade maskinsystem med genomströmningsblandare och silossystem säkerställer en dammfri arbetsmiljö i fabriken. Prefabputsen är speciellt framtagen för att minimera sprickbildning under långa transporter, vilket bidrar till högre kvalitet och lägre risker.

Så säkerställer vi kvaliteten

Efter putsning skyddas väggelementen från direkt nederbörd, både under transport och under monteringen på byggplatsen. Med Webers robusta Serporoc-system, som har använts under flera decennier, garanteras hållbara fasader med långa underhållsintervall.

Från fabrik till färdig byggnad

01.

Alla väggelement putsas liggande i vår fabrik. 20 mm tjock puts appliceras på väggarna och avslutas ca 150 mm från elementets kant för att man enkelt ska kunna skarva samman elementen på bygget.

02.

Väggarna transporteras till byggplatsen och monteras. Väggarna tätas från utsidan med fogskum och tejp.

03.

På byggplatsen utför putsentreprenad skarvputsning och ytputsning för en jämn och hållbar yta.

Hållbart byggande med låg miljöpåverkan

Serporoc-systemet har en CO2-ekvivalent om endast 12 kg/m², vilket är betydligt lägre än många andra byggsystem. Produkterna som används i Serporoc-systemet är Svanenmärkta och uppfyller höga miljöstandarder. Isoleringen innehåller 70% återvunnet glas, och flera plastdetaljer är tillverkade av 100% återvunnen plast.

Flexibelt för alla byggprojekt

Systemet med prefabputsade väggar är mångsidigt och kan användas för alla typer av byggnader, från mindre bostadshus till stora kommersiella fastigheter. Vill du veta mer om vårt byggsystem och våra prefabputsade väggar, kontakta oss så berättar vi mer.